• Reinout Van Zandycke

Politieke strategie N-VA

Bijgewerkt: 25 apr 2019

Bart De Wever in de 7dag: “wij willen zo snel mogelijk een Vlaamse coalitie maken met CD&V en Open VLD.” Zo’n uitspraken zijn tijdens campagneperiodes toch eerder ongezien. Geen enkele partij maakt graag zijn mogelijke onderhandelstrategieën al op voorhand bekend. Ongewoon, maar zeker niet dom. Een slimme strategie!

Door de vele recente uitspraken was het al duidelijk dat N-VA niet veel politieke vrienden heeft. Het wordt moeilijk om te kunnen deelnemen aan de Vlaamse regering en al zeker aan de Federale regering.Pro-actief


Iedereen weet natuurlijk dat N-VA maar met 2 andere partijen zou wil/kan regeren: CD&V en Open VLD. Om niet uitgesloten te worden besloot N-VA dan maar om al op voorhand te zeggen met wie ze het beleid willen voeren. Een goede strategie! Waarom?


- Deze onthulling is geen schokkend nieuws. Van een open deur intrappen gesproken.  Ze moeten dus geen schrik hebben dat ze zichzelf de voet inschieten.

- Door het op voorhand duidelijk te maken zet je CD&V en Open VLD eigenlijk voor het blok.  Als N-VA dan niet in de Vlaamse regering zit, dan is het ook opnieuw zeer makkelijk om oppositie te voeren. Zeggen dat de verkiezingsuitslag werd genegeerd, dat ze niet luisteren naar de kiezers en dat men anti-Vlaams is, zijn makkelijke slogans die goed scoren.

- De N-VA heeft de perceptie dat ze niet wil besturen. Door deze aankondiging anticiperen ze op deze gedachte. Ze maken ook duidelijk dat ze dit zo snel mogelijk willen doen.

Wil je meer weten over politieke strategieën?


Laat mij gerust jouw mening weten! Ik leer graag bij.

Reinout Van Zandycke

CEO of EXPOSURE

contact

Spanjestraat 141

8800 Roeselare

+32 486 72 16 45

reinout@exposure.be

BE 0637.831.616

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon